Попълнете търсена ключова дума или фраза

Гореща новина от НС за проф. Ангелов и доц. Кунчев

https://blitz.bg/politika/goreshcha-novina-ot-ns-za-prof-angelov-i-dots-kunchev_news796159.html Blitz.bg

Министерският съвет ще има задължението да обезпечи изборния процес с всички необходими средства за защита

София, България 27 Ян. 2021, 17:43 2624 прочита 0 коментара
Правната комисия на парламента прие на второ четене промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, с които се урежда организацията на изборния процес по време на пандемията от коронавирус.

С него се предвижда карантинираните граждани да гласуват чрез подвижни избирателни кутии, като обаче изпратят заявление, че желаят да гласуват, не по-късно от три дни преди датата на изборите.

ЦИК със спешни новини за гласуването на изборите! Милиони българи ще...

В проекта се посочва още, че министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов и главният държавен инспектор доцент Ангел Кунев въвеждат противоепидемични мерки, свързани с изборния процес. Въз основа на тях Централната избирателна комисия (ЦИК) ще организира провеждането на изборите.

Министерският съвет ще има задължението да обезпечи изборния процес с всички необходими средства за защита, като разходите за тях ще се включват в план-сметката за изборите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам