„Това е нереалистично към настоящия момент!“ Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос дали са склонни да направят обща управленска коалиция с БСП, както предлага лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
Цветанов в момента е в Малта заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на форум, организиран от ЕНП.

„При това, което се случи по време на кампанията, няма как да бъдем заедно с БСП. Голямата грешка на Корнелия Нинова бе радикализирането на нейното говорене в последните дни на кампанията“, посочи мотивите за отрицателния отговор на този въпрос Цветанов. Така той потвърди новината на БЛИЦ, че ГЕРБ няма никакво намерение да се коалира с БСП.

В Малта е и цялото ръководство на партията. „В момента такива разговори с колегите не сме водили“, посочи още зам.-председателят на партията.

Както вчера стана ясно, ГЕРБ и БСП са подложени на натиск от Берлин и Брюксел за съставяне на общ кабинет. Корнелия Нинова е категорично против да прави правителство с Борисов. "Нямаме допирни точки в управленските ни програми. По-добре да ходим на избори, отколкото правителство с ГЕРБ, това е против досегашното поведение и позиция на БСП за промяна в държавата", е нейният мотив.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!