На 2 април се проведоха поредните извънредни парламентарни избори. Българите дадоха първото място на коалицията ГЕРБ-СДС, втори останаха от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ).

Третото място отиде при „Възраждане“, последвани от ДПС и БСП. На последно място, но над бариерата от 4% се наредиха от „Има такъв народ“ (ИТН).

С оглед на многото кризи, пред които е изправена България, сякаш политическата се очертава да е в основата на всички проблеми. Именно заради това първите партии в 49-ото Народно събрание (НС) непосредствено след изборите започнаха да умуват какво да правят, когато президентът Румен Радев им даде мандат за съставяне на правителство.

От партията на Бойко Борисов нееднократно протягаха ръка към Асен Василев и Кирил Петков. В началото преговорите вървяха обнадеждаващо и дори постигнаха „джентълменско споразумение“.

Във вторник от ПП-ДБ представиха проектокабинета си „Денков“, а днес Борисов побесня след неспиращите ултиматуми от страна на „Промяната“.

На фона на всичко това от ДПС казаха, че са готови да преговарят и с двете формации, а Корнелия Нинова каза, че и БСП ще проведе разговори с тях, но да не разчитат на подкрепата на червената партия.

Именно заради усложнената политическа обстановка и реалната възможност съвсем скоро да отидем на поредните извънредни парламентарни избори от БЛИЦ решихме да попитаме читателите си за мнението им на тема „Ще има ли най-сетне България редовно правителство след 2 април!“.

Читателите ни бяха категорични - 60.96% отговориха с „Не“.

Положителен отговор дадоха едва 14.18%, а 13.42% от читателите на БЛИЦ направиха уточнението, че кабинет „ще има, но ако наредят отвън големите братя“.

Някакво компромисно ще е - коалиционно, експертно, на малцинството“ – на това залагат пък 7.65% от анкетираните.

Едва 3.79% от читателите на БЛИЦ казват „Нямам мнение и не ме интересува“.

Участвайте и в новата анкета на БЛИЦ, където питаме: „Бихте ли взели Асен Василев за финансов министър, ако сте кандидат за премиер?“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук