Оставката на секретаря на МВР Георги Костов породи много скандали и няколко важни въпроси. След като служебният министър Пламен Узунов поиска оставката на главния комисар, стана ясно, че е имало натиск от служебният премиер, който твърдо отричаше това да е истина. Говорителката на бившия премиер Бойко Борисов - Севделина Арнаудова обаче обяви Герджиков за наследник на лидерката на БСП Корнелия Нинова, като го нарече "Г-н Лъжа".

"След г-жа Лъжа, вече имаме и г-н Лъжа! Или пък си спомни подробности...Изобщо нямат нищо общо! И всяка прилика е случайна", написа Севделина в личния си профил във Фейсбук.

Въпреки, че Герджиков се оправда, че не би могъл да иска подобна оставка, тъй като никога не е бил част от МВР, това не попречи на истината да излезе наяве. Неведнъж той и Пламен Узунов са твърдели, че имат доверие в Георги Костов и работата му. Оказа се, че думите им са били лъжа.

Припомняме, че главният комисар Георги Костов разкри пред БЛИЦ за натиска на Герджиков и че веднага е сезирал прокуратурата, след обаждане от служебния премиер на личния му номер. Твърди се, че има запис на разговор между Георги Костов и Пламен Узунов, в който втория заплашва, че ако комисарят не подаде оставка ще бъде дискредитиран и така или иначе отстранен.

Припомняме, че и по-рано днес Севделина Арнаудова сравни "бавноразвиващия се" Герджиков със земята заради снемането на Георги Костов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!