Освободеният преди няколко дни формален собственик на "Левски" по времето на Божков - Георги Попов вече обикаля из столичните ресторанти, разкриха пред БЛИЦ очевидци.
Облечен в яркочервена блуза Попов, който има агентурния прякор от ДС "Китин" и половинката му обядвали наскоро с друго семейство в италиански ресторант на столичната улица "Оборище", на метри от жилището на естрадната прима Лили Иванова.

Попов, видимо отслабнал и с изпита физиономия провел оживен разговор и с посребрен мъж в продължение на половин час до входа на ресторанта.

Припомняме, че Попов престоя в ареста две нощи, след като бе екстрадиран от Дубай и изправен пред спецмагистратите. Независимо от настояването на прокуратурата за постоянното му задържане, от съда прецениха, че могат да му върнат свободата срещу скромната за стандартите му сума от 40 000 лева.

За сравнение - спецмагистратите постановиха рекордни гаранции от по 1 милион лева за съпругата и сина на Васил Божков.

Това навява на мисълта, че Попов е знаел, че ще бъде пуснат по живо, по здраво при завръщането си в София. Връзките между Божков и служебното правителство стават все по-очевидни.

За началник на кабинета на МВР-шефа Бойко Рашков бе назначена Елена Фичерова, който бе сред основателите на партията на Божков. След като медийния скандал около нея не стихна, тя се принуди да подаде оставка. Допълнителен повод и даде и обявената санкция срещу Божков от финансовото министерство на САЩ.

Самият Рашков с несигурен глас каза, че решението за назначаването на Фичерова не било негово.


В същото време един от клиентите на прокуратурата Пламен Бобоков бе забелязан да слиза от чисто ново черно БМВ. Охранява го грамадна горила с размерите на баскетболист от НБА.

От няколко дни Бобоков наобикаля телевизиите и с пяна на устата сипе обвинения срещу Борисов. А само преди година хвалеше Борисов като пример за успешен премиер...




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!