Настоящият заместник-министър на МВР Емил Ганчев, известен с прякора Емо Долара, е казал днес пред няколко души, че малко преди парламентарните избори на 11 юли ще бъде закрито звеното, което е създадено към министъра на МВР. Това научи БЛИЦ от свои източници.

Припомняме, че в това звено до момента са преназначени директорите на ГДБОП, Гранична полиция, директорите на полициите в Пазарджик, Монтана, Стара Загора, както и директорът на "Вътрешна сигурност". Това означава, че след закриването на звеното, те или ще останат без работа, или ще бъдат преназначени някъде другаде.

Иван Васев е споделил информацията на Недялко Райков, който по негово време е бил началник на група Икономическа полиция в Пазарджик. Недялко Райков е семеен приятел с областния управител на Пазарджик Иван Васев.

В същото време поредният кадрови скандал се прави преди още временният министър Рашков да е дал разбираемо обяснение за внезапната оставка на назначената лично от него за началник на кабинета му видна активистка от партията на Васил Божков - Елена Фичерова.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ