"Когато и да са парламентарните избори, ГЕРБ е готов да се яви и днеска следобед. В невероятна кондиция са организациите по места в цялата страна", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"С онези сили, които ни дават удовлетворение, че онова, което е обещано на българския народ очи в очи, с конкретна програма за изпълнение в рамките на този мандат, който изтича, отиваме на тези избори с вдигнати очи, с лице, че това, което е обещано, е изпълнено", допълни депутатът.

Според Гърневски сега предстои четвъртият мандат, който ще бъде спечелен безапелационно не само заради изпълнената на 100% програма.

"Преди повече от половин година, в разгара на т. нар. превратаджийски бунтове, в едно интервю тогава заявих, че България ще бъде нормална държава с нормална икономическа и политическа система, включително и избирателна система, не чалгаджийска, каквато ни предлагат сега, след петия мандат на ГЕРБ.

ГЕРБ десета година печели изборите, два пъти лидерът на ГЕРБ и премиер връща мандата, поставя им топката на гол линията, а те са толкова безпомощни, че от гол линията не могат да я бутнат едно 20 см навътре, за да отбележат гол. Как ще спечелят тези хора изборите?", попита Гърневски.

По думите му, БСП нямат никакви кадри и не могат да изкарат един свестен съвременен млад икономист, който да говори за икономика. На въпроса може ли Борисов да е кандидат за президент на ГЕРБ той отвърна, че Борисов може да е кандидат за всичко, защото има качествата да бъде лидер и го е доказал.

"Когато в отбора си имаш капитан като Борисов и премиер като Борисов, признат в цяла Европа и на Балканите, най-нормалното е той да си продължи, това си е лидерът на ГЕРБ", категоричен беше депутатът.

По думите му, президентът Румен Радев е един от най-слабите президенти, които сме имали от началото на прехода.

Според депутата от ГЕРБ, Цветан Цветанов не може да влезе в парламента, това са илюзии. "Той не можа да разбере, че интересът на държавата и на политическата сила като цяло е по-голям от индивидуалния интерес", допълни Спас Гърневски.