Отцепилата се от парламентарната група на "Възраждане" Елена Гунчева отправи тежки въпроси към лидера на партията Костадин Костадинов в своя Фейсбук профил. Тя призна още, че в последните дни се води ожесточена атака срещу нея. Ето какво пише Гунчева:

"

КОГАТО СИ ГУЗЕН, КОМПРОМЕТИРАШ ИЗТОЧНИКА

Атаката срещу мен последните дни мина всякакви граници на позволеното. Поръчаните срещу мен клеветнически публикации, навеждащи на изводи за получаване на пари и постове, целят само едно: Да ме компрометират дотам, че никой да не си задава въпроса дали не съм права за Костадинов и Възраждане. Стар похват в черния пиар.

Аз съм готова да се подложа на детектор на лъжата, съвестта ми е чиста. А идеята на тимаджийчето, че искам да стана нотариус, е толкова далеч от истината, че дори не може да си го представи. Точно такава работа по цял ден зад бюро няма начин някой да ме кара да върша. А сега да обърнем малко внимание на тези, които са ме "поръчали":

- Дали може да се каже, че през 2012 година Костадинов и цяла група около него са получили пари, за да разцепят ВМРО, която тогава е най-силната патриотична партия в България? Смята ли за редно като заместник-председател на ВМРО да отцепва цели структури от партията и дали това не го е поръчал някой? Заради личното си его, че не е станал лидер на ВМРО ли е разцепването на партията? И дали някой не е видял в него възможността за нов, контролиран проект?

- Дали може да се каже, че например някои партии във Варна, са "убедили" Костадинов да остане независим общински съветник, въпреки, че е избран в партийна листа? И как е гласувал в това си качество за ключови решения в общината?

- По какъв начин е назначен за директор на музей, след като е такъв опозиционер, по време на най-силната власт на ГЕРБ и то без преди това да е работил на позиция, която да оправдае назначаването му на този висок пост?

- Дали е вярно, че партията е свързана с д-р Милен Врабевски, спонсор на учелника на Костадинов, който доктор някои спрягат с медицински опити и ваксини? А Костадинов заявява за първата получена партийна субсидия от държавата, че я дарява на фондацията на Врабевски. При обществената реакция Врабевски отказва субсидията, но тя е дадена на други лица, за които има подозрения, че са близки до него. Предположения и твърдения в социалните мрежи, които и до днес поставят много въпроси. Още повече, връзката с фондацията на Бил Клинтън.

- Дали е вярно, че един имот е закупен индиректно от един известен политик от Варна, член на БСП?

Въпроси. Не клевети и твърдения. Които много хора си задават. Аз разбирам тези, които виждат в партията единственият избор за България. Разбирам и тези, които знаят, че точно тази партия им е единствения шанс да си оправят живота, когато вземе властта. Но разумът трябва да е преди всичко. Личността на лидера е важна. А там проблемите са много. Включително морални да клеветиш човек, който ти е помагал и към когото не си си спазил думата.

Впрочем е добре, когато се твърди, че ще управлява България, да погледне процентите на партията в частничните местни избори.

Елена Гунчева"

 

КОГАТО СИ ГУЗЕН, КОМПРОМЕТИРАШ ИЗТОЧНИКА Атаката срещу мен последните дни мина всякакви граници на позволеното....

Публикувахте от Елена Гунчева в Понеделник, 4 юли 2022 г.