Не е възможно да съм кандидат за премиер. Три пъти е достатъчно да бъда. Имаме достатъчно подготвени хора. Tова заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция относно преговорите за съставяне на правителство и разговорите, които се водят с ПП-ДБ. 

"Отчаян съм от състоянието на държавата. Ако това беше преди две години държавата, които им оставих – с фискалния резерв, приети в чакалнята на еврозоната, за две години основната тема е как Румъния да се откъсне от България, как да не съм отчаян?", избухна той.

И колкото и услужливо да им обяснявате, че са добри, те не са добри", каза той по адрес на ПП-ДБ.

"Но 600 хиляди души са гласували за тях. Заради техните 600 хил. и нашите 600 хил. сме длъжни да съставим правителство. Не че се харесваме.

На Делян Добрев съм му взел всички брадви, ножчета, триони. Да не си отреже ръката", заяви Борисов. 

Повод за думите му стана изявление на Делян Добрев от ГЕРБ, което беше припомнено в последните дни, че по-скоро би си отрязал ръката, отколкото да се коалира с "Продължаваме промяната". 

По-рано и Явор Божанков, който беше изключен от БСП и премина в редиците на ПП, заяви, че по-скоро би му изсъхнала ръката, отколкото да гласува за ГЕРБ. Това даде повод на лидера на ГЕРБ Корнелия Нинова да се пошегува за "коалицията на едноръките джентълмени". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук