След като вчера високопоставени източници от Министерския съвет разкриха кой от тримата министри в оставка ще запази поста си, то сега този слух потвърди и Георги Гьоков от БСП.

"Слуховете говорят, че единият от тримата министри в оставка ще остане. Най-вероятно това ще бъде министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Оставките на другите двама ще бъдат гласувани", коментира Гьоков в сутрешния блок на bTV

"Тук имаме едно сериозно разминаване между вижданията на премиера Бойко Борисов, който има право да иска и да приема оставки, и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който не иска оставки и смята това за слабост на правителството", коментира още Гьоков.

Той добави, че когато има толкова много скандали в страната трябва цялото правителство да подаде оставка.

"Задължителни са предсрочните избори. Тази нестабилност в управлението и в коалицията дава сигнали в тази насока и ние като опозиция няма как да не търсим пробойни", коментира още Гьоков.

Той заяви, че неминуемо ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, като това било и официална позиция на левицата.

Той коментира и наказание, което лидерката на БСП Корнелия Нинова получи от шефката на парламента Цвета Караянчева.

"В случая може би председателят на Народното събрание постъпи правилно като наложи наказание забележка на Корнелия Нинова, но спести такова на Вежди Рашидов", заяви Гьоков.

Тогава Нинова заяви от парламентарната трибуна, че ГЕРБ са убийци и са отговорни за катастрофата край Своге.

"Без да оправдавам Корнелия Нинова, ПГ на БСП или когото и да било, изказването ѝ беше емоционално и беше провокирано от декларацията на Рашидов", коментира още Гьоков.

На въпрос дали БСП е сред хората, той отговори, че от ПГ на левицата винаги са били сред народа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!