Българската социалистическа партия не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно.

Националният съвет ясно се е произнесъл кой е изпълняващият функциите председател – Атанас Зафиров. Изпълнителното бюро също работи и почти всекидневно провежда заседания. Опитите за инсталиране на Иван Ченчев и Георги Свиленски, които дори не са членове на ИБ, е просто последен опит Нинова да заобиколи мандатността и да си осигури място на депутатската банка.

Днешните действия са добре организирана PR-акция, целяща да дискредитира БСП и процесът на обединение на всички леви партии. Този опит няма да успее.

Това се казва в декларация на Изпълнителното бюро на Българската социалистическа партия.

Ето какво гласи още тя.

"Бившият председател на партията Корнелия Нинова остави БСП в изключително тежко финансово състояние с близо 3 милиона лева задължения. Партийната централа беше доведена до унизително съществуване на ръба на затваряне. Фрапиращото е, че в тези задължения влизат неизплатени социални осигуровки към служители, докато от парламентарната трибуна Нинова уверяваше как защитава именно социални права.

Новото ръководство веднага се зае с решаване на финансовите проблеми. Започнаха преговори в НАП за разсрочване на плащанията.

Факт е, че последната част от субсидията за миналото Народно събрание беше спряна, именно поради тези задължения. Макар и трудно, решение беше намерено и субсидията беше получена, което позволи да се платят заплатите в централата.

С новата субсидия нещата не стоят така. Още на 25 юни ръководството на партията започна комуникация с Министерство на правосъдието, което отговаря за изплащането на субсидиите.

И тук БСП се сблъска челно с опитите на Нинова да саботира всяко действие. Субсидията трябва да бъде поискана от представителя на коалицията Корнелия Нинова.

Веднага - още на 03.07 беше пусната молба с искане за удължаване на срока, в очакване Нинова да изпълни това своето задължение. Писмото беше пуснато от юриста на партията. За съжаление, действия от страна на Нинова не само нямаше, а напротив - тя прекрати пълномощното на юриста на партията Аглика Виденова, което допълнително затрудни процеса. След категоричния отказ на Нинова да изпълни своите задължения по закона, от "Позитано" 20 бе пуснато искане до Министерството, на което получихме очакван отказ.

Прилагаме този отказ, където ясно е посочена причината, поради която партията втори месец не получава субсидия. И причината има име - Корнелия Нинова.

Новото ръководство обаче намери начин. Със или без субсидия, партията е жива, заплатите са платени, лъжите ще бъдат разобличавани, защото вече идват в повече!

Изпълнителното бюро няма да търси оправдания, а начин БСП да тръгне напред. Саботажи обаче няма да бъдат толерирани, не заради нас, а заради членовете и симпатизантите на БСП".


 

DOC005 (47) by Blitz bg on Scribd

DOC - 2024-08-28T115154.047 by Blitz bg on Scribd

DOC000 - 2024-08-28T115217.835 by Blitz bg on Scribd

DOC004 - 2024-08-28T115820.550 by Blitz bg