Държавата е инвестирала много в мен. Започнах да работя на 18 години, като служител по предпечатна подготовка, а от 23 започнах да работя в общинската администрация, каза икономическият министър Емил Караниколов по Нова ТВ.
"Аз съм експерт и не съм обвързан с никоя партия", посочи още събеседникът на медията. "Предложи ме Волен Сидеров. Ние се познаваме, а иначе аз съм работил предимно с ГЕРБ", посочи още гостът в студиото.

"Премиерът Бойко Борисов ме прие добре, ние се познаваме още от Столичната община", поясни министърът. Относно сделките за приватизация на Дипломатическия клуб в Горна баня и "Булгартабак" министърът посочи, че не познава нито Делян Пеевски, нито Цветан Василев. Припомняме, че той беше шеф на Агенцията за приватизация.

Според него спадът в чуждите инвестиции е обвързан с политическата нестабилност. "Ние очакваме ръст на вложенията с три процента. Ние смятаме да облекчим процедурите и ще оптимизираме сроковете и финансовите разходи", каза Караниколов. Основните проблеми на приватизацията бяха работническо-мениджърските дружества, които са получавали по-добри условия за купуването на държавните фирми, както и анексите към договорите, каза още министърът.