"Това в берлинското метро е една много грозна картина и на мен ми е трудно да гледам този запис. Но преди всичко той е българин. Гетата са продукт на държавното управление. Да, той трябва да бъде арестуван. Но какво значи циганин? Циганин ли го е управлявал, циганско мляко ли е пил?", попита Илия Илиев. Депутатът от ДРОМ и Карлос Контера от ВМРО коментираха ситуацията в метрото в Берлин и напрежението в Гърмен пред Антон Хекимян по bTV.
"Това е дело на продукт на гетото. Той е имал доста регистрации за извършени престъпления. Знаете, че в Германия пропищяха от тези джебчии, които наричат българи. Тук са роми, а там са българи", коментира Карлос Контера.
 
"Когато отидем в чужбина и кажем, че сме българи, не ни гледат с добро. Тези хора трябва да бъдат интегрирани от държавното управление. Наредбите, които регламентират тези процеси трябва да бъдат правилно приложени", допълни Илиев.
 
"Хората се страхуват от няколко човека, които насаждат омраза. Някои хора ги е страх да се разхождат по града", обясни Илиев за напрежението породено в Гърмен.


 
Контера веднага отвърна остро на коментара на събеседника си: "Масова практика в циганските гета е да откажат да се имунизират. Лошата здравна култура и липсата на образование са виновни за това. Нормално е хората да протестират."
 
Антон Хекимян помоли Илиев да обясни какво се е случило в Гърмен вчера, когато той беше там да подкрепи ромите: "Не можехме да влезем в общината, защото щеше да се стигне до физически сблъсък. Ходенето ни в Гърмен няма нищо общо с изборите. Ние подкрепяме нашите събратя, които се чувстват смачкани".

"Главния прокурор не може да ми вземе имунитета, защото ми е даден от майка ми, а правния ми имунитет се е размил като тежест. Политиците не трябва да имат имунитет", каза депутатът от ДПС.


 
"Най-вероятно главния прокурор е подведен от хора, които прекарват мигранти нелегално. Не съм купувал гласове. Защо да купувам гласовете на събратята си. Това са хора от моята общност. Аз давам когато имам. Това, че давам пари на хората за елементарните им нужди, не означава че ги купувам", допълни той.

Контера нападна Илиев за това, че в ДПС купуването на гласове е практика, но отговорът не се забави: "Хората гласуват за мен защото съм циганин и им помагам. Не го само правя преди избори, правя го постоянно".