Едно от знаковите лица за бургаската политика Георги Манев се оттегля. Новината съобщи самият той на извънредна пресконференция. Манев напуска лидерския пост в партията, която създаде преди 14 години, пише Флагман бг.

ПП "Средна европейска класа" постигна сериозни успехи на местно и национално ниво.

Има солидно присъствие от години в бургаския Общински съвет, беше част „Българските патриоти“ в 43-ото и „Обединени патриоти“ в 44-ото Народно събрание.

В политическата си кариера Георги Манев не разчиташе на апаратни инструменти, за да си осигури избираемо място в листите. Винаги бе преференциален кандидат и събираше сериозна лична подкрепа.

През април, на вота за 45-ото НС, например спечели близо 3500 преференции, с което се нареди в националния топ 10 – на кандидат-депутати с най-много гласове.

Днес, Манев напуска политиката на 54-годишна възраст, за да се съсредоточи върху бизнеса си и другата си страст – изкуството.

Той готви впечатляваща самостоятелна изложба следващия месец, на която ще покаже на обществеността най-добрите си платна.

Според цените на изкуството, Георги Манев е ненадминат майстор в абстрактния живопис.

За свой наследник в СЕК Манев ще предложи бургаския общински съветник Константин Бачийски.

Голямата въпросителна обаче е дали ПП СЕК ще стане ракета-носител на Кирил Петков и Асен Василев.

От няколко дни усилено се коментира, че рейтинговите политици търсят регистрация на партията, с която да участват на вота, а СЕК бил един от обсъжданите варианти.

Георги Манев твърди, че разговори в тази посока не били водени, но сам призна, че лично той симпатизира и на Кирил Петков, и на Асен Василев.

„Терминът, който те използваха „десни политики за леви цели“ е много близък до идеите на Средна европейска класа. Но досега нямаме разговори, ако те преценят са добре дошли да разговарят с нашия Изпълнителен комитет“, каза Георги Манев.

Той е категоричен, че не би продал партията си, защото я приема за второ дете, което за нищо на света не би продал, сътрудничество можело да има само на базата на общи идеи и програма, а не предоставяне на регистрацията на ПП СЕК.

„Няма цена, която може да ми предложи някой, за да я продам“, заяви на финал Георги Манев.


ВИДЕО: Флагман бг