"Дебатът не беше достоен за българския парламент и видях лицемерие както в аргументите за вота на недоверие, така и в поведението изобщо на опозиционните партии, както и в коментарите на г-н Костадинов. Трябва да има морал в политиката и не може по такъв елементарен начин да се лъже."

Това каза председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание и заместник-председател на БСП Ирена Анастасова в ефира Нова и подчерта, че от страна на опозицията както икономическите, така и финансовите аргументи за вота на недоверие просто не издържат.

Анастасова каза, че разчита на отговорно поведение от всички народни представители и изрази оптимизъм, че вота на недоверие няма да мине.

"Виждаме, че при предсрочни избори сега картината няма да е особено променена. Затова смятам, че разума ще надделее", добави заместник-председателят на БСП.

"Не сме разговаряли с президента през изминалата година относно връчването на мандат, не сме водили такива разговори и сега, защото по Конституция е негово право да реши. Ако се стигне до връчване на мандати и ние получим такъв ние ще направим усилието да обединим партиите от сегашната коалиция", обясни Ирена Анастасова за намеренията на социалистите при евентуално завъртане на парламентарната рулетка.

В заключение тя каза, че парламентарната група на "БСП за България" няма номинации за председател на НС и призова онези, които са внесли вота на недоверие да предложат кандидат за поста председател на Народното събрание.