"Новото началото в ДПС започна с Националната конференция през февруари - ново начало с хората. Тогава се убедих, че ще работя за това ново начало в ДПС", това заяви Искра Михайлова пред bTV.

"Аз съм убедена, че Делян Пеевски има капацитета, енергията и доверието на хората, за да промени много неща и да изведе ДПС до една нова плоскост, която трябва да съответства на 21 век", посочи тя.  

Тя сподели, че е прочела писмото на Ахмед Доган и заяви, че иска да запази съмненията си дали лично е писал писмото или това са чужди думи.

"До момента той не е потвърдил, нито е отрекъл дали е негово. Стоим и чакаме изявлението на г-н Доган, следващото. 

Един от най-уважаваните политически лидери е поставен от хората си в абсолютно ненормално за него положение. Те поставят срещата с Ахмед Доган като медийно събитие.

Няма нищо по-нормално от това да се срещнеш и да разговаряш с почетния председател на една партия", каза нардоната представителка от ДПС.  

"Последно разговарях с г-н Доган в края на кампанията през май месец. Той беше в чудесна кондиция. Правехме събития по ключови за България теми", посочи Михайлова.  

"Започнаха да се появяват реалните измерения на новото начало - първо изменение е да се свали доверието от хора, които са злоупотребили с него по места, да се чуят хората и структурите.

Давам ви пример - Рамадан Аталай. Помислете кога започва това всичко", каза тя.

Михайлова каза, че е сериозно притеснена, защото смята, че в ДПС се внася изкуствено напрежение.