Навсякъде аргументирахме, че не можем да направим коалиция с този модел, срещу който се борим. Това обясни пред bTV Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната“ по повод отказа на партията да направи коалиция с ГЕРБ.

„Тук виждаме желанието на ГЕРБ на всяка цена да се докопат до властта“, посочи той. „Какво предлагат ГЕРБ? Една патерица? Ние отказваме“, добави той.

„ГЕРБ предложиха един параван да станат ПП за всички неща, които се бяхме случвали в последните години, и ние не се съгласихме с това“, заяви Арабаджиев.

"Ние вяра на г-н Борисов и на ГЕРБ не можем да имаме. Те не са последователни в действията си. Ние изненадахме много политически партии с това, че ние правим това, което бяхме обещали. Българските избиратели са свикнали да ги лъжат", смята той.

"Ако ГЕРБ успеят да съставят правителство, ние ще гласуваме против него", категоричен беше той по отношение на "контактната група", предложена от ГЕРБ. 

"С мандат на ГЕРБ няма да водим преговори и няма да подкрепим тяхно правителство", допълни той. По думите му, ако ГЕРБ предложат за гласуване точки от програмата на ПП, тогава партията му ще ги подкрепи. 

Арабаджиев потвърди, че принципно ПП подкрепя предоставянето на помощ за Украйна, но трябва да се видят детайлите. "Ако Украйна имат нужда от оръжие, трябва да им предоставим", каза той. По думите му, официално искане за оръжия от Украйна не е псотъпвалов предишния парламент. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук