Изключителна безотговорна позиция. Така депутатът от ВМРО Искрен Веселинов нарече в "Денят на живо" предложения от Веселин Марешки меморандум за спиране на сделките за отбрана. 
 
Според него обществената и медийна реакция се дължи на "неадекватния начин, по който бе поставен въпросът". "Господин Марешки може да внася предложения за всичко, той се премята от тема на тема - ту е натовец, ту е анти-натовец, ту е за бизнеса, ту е за пенсионеритге", продължи Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на "Обединени патриоти".
 
"Стремежът на МО бе да се получи консенсус по въпроса за отбраната, това превъоръжаване е за десетилетия напред. Въпросът за националната сигурност и да имаме армия - докато имаме армия, имаме и независима българска държава, нямаме ли армия, ние сме само територия, която всеки може да окупира и да се възползва от нея", повтори в студиото изказването си от трибуната на НС Веселинов.
 
Според него с такива бомбастични изявления Марешки се поставя в услуга на враждебни външни сили, без да ги назовава. "Прагматичният български интерес изисква държавата не само да говори за национална сигурност, а да осъзнава интереса си и как да го защити", посочи Искрен Веселинов.
 
"Какво гарантираме без отбранителни способности за населението, с оглед на нестабилната ситуация в Близкия изток, в Турция? Как ще опазим тази европейска, българска граница?", запита депутатът.
 
Искрен Веселинов оцени и завършилото днес работно посещение на премиера Бойко Борисов в Русия, където той разговаря с руския президент Владимир Путин над два часа и половина.
 
"Важна визита, безспорно дългоочакван момент на размразяване на отношенията с Русия", каза той, като изтъкна, че след посещението на президента Радев "имаше общи послания", а след това на премиера - "повече конкретика".