"Именно олигархията се стреми да се възползва от възмущението на гражданите, както всеки път го е правила, сменяйки едни политически лица с други, но зорко, бранейки правилата, които им позволяват да се самопроизвеждат".

Това заяви зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на групата на „Обединени патриоти“ в НС Искрен Веселинов.

Той взе участие в дебатите по вота на недоверие, който левицата внесе срещу кабинета заради политиката в областта на противодействието на корупцията.

Веселинов направи паралел с протестите през 2013 г., "когато и ние от ВМРО бяхме по улиците допринесохме за свалянето на кабинета "Борисов1", но вместо нова Конституция и права получихме управление на БСП и ДПС, фалит на банки и тотално отвращение на хората от властта, което се изрази в много по-масови протести от днешните".

Според него точно тези две партии, подкрепящи вота на недоверие, се надяват да се завърнат в управлението. Единствено те ще спечелят от политическата криза и предсрочните избори, смята още той.


"Ние сме гарант за недопускането им във властта", каза още Веселинов.

Всички членове на "Обединени патриоти" ще гласуваме против внесения вот на недоверие, категоричен бе Веселинов.

Свикването на Великото Народно събрание не ни плаши, ако това иска народът. Така протестирашите ще получат промяна, а не подмяна. Представителите на ВМРО в изпълнителната и законодателната власт чуваме гласа на нацията", завърши депутатът.