Няма да подкрепим вота на недоверие, защото носим отговорност, а властта не трябва да бъде давана на комплексиран човек като Румен Радев. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в Народното събрание.

„Категорично се противопоставям цялата власт да бъде дадена на един комплексиран човек – на президента Радев. За 4 години той успя да постигне немислимото и да разруши всеки един мост между институциите, между политическите лидери. Т

Този човек не трябва да бъде човек, овластен с толкова много власт. Човек, изпълнен с омраза, на който в очите му е изписана една дума – „реваншизъм“, защото някой му е разрушил комфорта“, допълни той.

Ненков отбеляза, че депутатите от ГЕРБ са отговорни към избирателите си и затова понякога трябва да взимат трудни решения, макар че оставка на правителството може да се окаже и по-добрият вариант за тях.

„В крайна сметка, когато хората са ни изпратили тук, трябва с гласуването си да защитаваме интересите на народа. Аз и моите колеги категорично няма да подкрепим вота на недоверие, внесен от колегите от ляво не защото си пазим нашите местенца още няколко месеца, а защото хората са ни гласували доверие и сме научени да носим отговорност, а тя изисква човек понякога да взима по-трудни решения.

В името на държавата трябва да взимаме отговорни решения. Няма да подкрепим вота на недоверие заради факта, че само след няколко месеца има избори. Дълбоко уважавам правото на хората да решават кой да е управляващ и кой опозиция. Извън всякаква емоция, трябва да си дадем сметка какво предстои пред държавата“, допълни той.

Ненков призова протестиращите да не се поддават на емоцията и се обърна към БСП, като им посочи, че хората отвън не харесват и левицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!