Не намираме за правилно назначението за Урсула фон дер Лайен. Не намираме и за добре това, че тя мина цялата политическа утопия само, за да да угоди на всички. Няма процедура, по която ЕС да ни принудят да приемем Истанбулската конвенция. С назначението на Урсула фон дер Лайен гласът на гражданите не беше чут, а беше заместен с един пазарлък.

Това заяви депутатът от ВМРО и ОП Искрен Веселинов в предаването "Още от деня" по БНТ.

"С НФСБ сме близки по начин на мислене. Не можем да допуснем неограничено и безконтролно финансиране на партиите. Против сме наложения модел. Доволни сме, че президентът атакува модела. Ветото на президента дава възможност за един по смислен дебат за това как трябва да се финансират партиите", каза още той по темата за президентското вето върху Закона за държавния бюджет и възможността партиите да се финансират чрез дарения от юридически и физически лица.

"Във ВМРО си нямаме фирми и сме били стеснителни с общуването с бизнеса по темата", допълни Веселинов.

"Страх ни е, че може да бъде подменен вота на местните избори и гласувания да бъдат обявени за некоректни заради вина в машините", коментира депутатът от ВМРО.

"Ще направим възможното да има малка коалиция. В момента коалицията "Обединени патриоти" се поддържа изкуствено. До дни ще се разбере дали от ОП оставаме заедно", завърши Искрен Веселинов.