„Не смятам, че Г-жа Корнелия Нинова е победена. Да, безспорно резултатите ни са много лоши, но тя пое политическата отговорност“, това заяви зам.-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров от БСП по повод оставката на Корнелия Нинова.

По думите му било рано тя да подава оставка.

„В момента БСП няма интерес да обсъжда вътрешнопартийни проблеми. Сега трябва да се концентрираме в преговорите за съставяне на нов кабинет. Това очакван те само нашите партийни членове и симпатизанти, но и цялото българско общество.

Да, факт е, че има група от хора, които правят всичко възможно, за да предизвикат един провал и на ръководството, и на партията“, призна той в сутрешния блок на bTV.

„Нинова разполага с достатъчно информация и това, което е казала е така. Преди години тя започна да изчиства партията от зависимости, но тази битка не успяхме да я обясним на българското общество“, допълни той.

Зафиров се закани, че в събота ще се появят много интересни новини от БСП.

По думите му „служебният кабинет е изпълнил задачата си по отношение на подготовка на честни избори“.

Да, за съжаление част от Изпълнителни комитет на Румен Радев си позволиха да искат оставката й. Това са няколко кмета от БСП и няколко члена от НС на БСП. Но това е политическо късогледство.

„Големият старт на политическото бъдеще на Кирил Петков и Асен Василев е именно участието им в служебния кабинет. Няма как да не направим връзка между подкрепата на Радев към тях и изборните им резултати.

БСП има решение за подкрепа на Радев и Йотова. Това решение не е променено“, категоричен бе Атанас Зафиров.

„Поставяте ми въпрос, който не е на дневен ред“, така той отговори на въпрос обсъждат ли се вече имена за заместник на Нинова, но бе категоричен, че оставката й „няма да бъде оттеглена“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!