Не съм си търсил нови възможности за творчество в парламента. Някои песни се получават добре, други не толкова. В случая тази мисля, че се получи добре и хората я харесаха. Това заяви за NOVA Христо Петров от ПП, известен като Ицо Хазарта по повод новата си песен.

Той коментира критиките след като каза, че дарява депутатската си заплата за образование на деца в домове.

"Това че се занимавам с тази дейност от почти година, осмисля изцяло работата ми в предишното НС. Затова се кандидатирам пак. Заплатата е нещо второстепенно. Това е по-скоро знак, който искам да дам, че не съм 
отишъл заради нея и не съм се хванал с политика за това", каза политикът.

"Децата в тези центрове са като всички други с огромната разлика, че при тях няма културен и социален живот. Много малко трябва да се направи в тази посока, за да се помогне. Веднага се сещам за спешни поправки, които трябва да се направят в кодекса, свързани с осиновяването на децата", добави той.

"Първоначално се бях засилил и идеята ми бе да помогна в сферата на образованието. Децата ни в големите градове, макар да учат ненужни понякога неща, ще се оправят, понеже имат нас, средата и много възможности. Децата в тези домове и в много малко населени места няма да имат тези възможности", каза Ицо Хазарта.

И добави: "Някои от тези момичета имат желание да станат престъпници, мечтата на момичетата им е в 7-ми клас да се оженят. Поне малко искам да променя съдбата на някои от тях".

На въпрос на хората не може ли това да го прави и без да е депутат, той отвърна: "Всеки депутат има карта и правото да получава съдействие от органите. Аз като Ицо Хазарта ли да ида. Реално аз, ако работя в такъв дом и 
дойде някой с такъв прякор, ще съм доста резервиран. Ако отида там пък като обикновен човек, какво да му покажа. Наградата от БГ Радио ли да покажа, за да ме пуснат".

"Искам да напомня, че над месец в последното НС бившите ми колеги от ГЕРБ, ДПС и Възраждане стояха в кафенето на НС, опитвайки да провалят заседанията. Искам без да обидя никого да попитам: "Вие това не може ли да го правите извън парламента? Ако ви се ходи на кафе, има хубави кафета в София, Севлиево, Исперих... Може да го правите и без да сте депутати", уточни той. 

"Залогът на тези избори е огромен. На миналите избори ни подценяваха. Опонентите мислеха, че ще се разберат с нас. Един ще го заплашиш, друг ще го подкупиш, трети ще го изнудиш. Сега разбраха, че това няма да е начинът и битката ще е канска", каза политикът.

"От доста години се чувствам зле от това, че не мога да помогна. Така се стекоха нещата, че намерих начина си, който е много по-лесен от това, което са преживявали хората преди две поколения. От един нормален човек пък се иска просто да иде да гласува", уточни той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук