Пътят е достатъчно широк и има място за всички нас. Това каза в предаването „Лице в Лице“ Ива Митева от коалиция „Заедно“ за раздялата с „Има такъв народ“.

„В политиката ме задържа единствено искрицата надежда която виждам в очите на разочарованите хора. Задържа ме и малката искрица надежда, която все пак е останала у тях. Не съм в нея за да трупам богатство или да усвоявам власт, а за да предам това, което мога и което зная “ , това заяви председателката на коалиция „Заедно“ Ива Митева в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Ива Митева подчерта, че от „Има такъв народ“ са я предложили за председател на Народното събрание, заради нейните качества. Тя не смята, че ги е предала и винаги е държала на думите си.

„За съжаление пътищата понякога се разделят. Пътят е достатъчно широк, за да има място за всички нас. Смятам, че е дошло времето за съвместна работа, а не за разделение“, каза още тя.

Като част от основните приоритети пред формацията при евентуално влизане в парламента, Митева посочи промяната в Закона за защита на потребителите, извършването на дълбока конституционна промяна, както и в правосъдна система и не на последно място  да се разследват правомощията на прокуратурата.

Ива Митева е на мнение, че прекалено много авторитети са „изгорели“ и са се изгубили в бързо сменящите се парламенти. По този повод тя благодари на всички хора, които са повярвали в коалиция „Заедно“ и са се съгласили да влязат в битка за следващото Народно събрание.

„Това, което сега е различно, е, че мислим еднакво. Хората много трудно се съгласяват да участват във формации.  Тук всички мислим по еднакъв начин, взимаме единодушни решения и всички сме равнопоставени“, заяви още тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук