"Не следя политически събития. Не съм в час с политическия дневен ред". Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е номиниран за главен прокурор.

"Имам доста работа, както виждате. От какво да ме притесняват други номинaции", попита той.

"Ще се работи активно с всички бивши служители на фирмата "Тад груп" -  включително и с тези, които са напуснали през последните дни", каза той по темата с хакерската атака срещу НАП.

След като името на фирмата беше свързано с хакерската атака срещу НАП и изтичането на данните на милиони българи, всички служители на „Тад груп” подадоха молби за напускане.

„Възможно е да има още обвинени от служителите. Напуснали са вероятно по лични причини, защото не се притесняват от нищо. Това по никакъв начин не изключва наказателната отговорност, защото са иззети всички работни компютри на всички служители, ще се работи с всички, които са работили във фирмата в последните 2 години. След декрептиране на компютрите, ако се съберат доказателства за извършено престъпление, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност ”, обясни той.

"С риск да звучи по интересен начин: Аз правя неща, които другите само могат да обещаят", категоричен бе зам.-главният прокурор. 

Както БЛИЦ съобщи, вчера се проведе дирижиран протест срещу номиницията на Иван Гешев за главен прокурор.

Пред сградата се бяха събрали шепа провокатори, сред които провалалилия се като правосъден министър Христо Иванов, екозащитници, споделящи идеалите на кръга "Капитал", както други бурафорни фигури.

Тълпата постоя близо час, след което всички се разотидоха безславно.