Ивайло Калфин ще бъде водач на листата на АБВ за общински съветници на местните избори в София. Това съобщи на пресконференция лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка.

"След проведена градска конференция на партийната организация на АБВ - София взехме няколко решения. АБВ се явява със самостоятелна силна листа. Това са втори местни избори, в които АБВ участва. На предните бяхме четвърта сила в София.

Тази година отново имаме нови хора, силни хора, мотивирани хора. Имаме намерение за силен резултат, не по-малко от предните години. АБВ работи последователно по проблемите на София, в местния парламент", заяви още Заячка.

Тя припомни, че АБВ Се обявява против застрояването, в подкрепа на по-добрата инфраструктура.

"Вярваме, че нашите представители, както и до момента, ще имат все повече публичност в техните политики, откритост, повече връзка с гражданите. За всички е ясно, че тези 15 години основните проблеми на София не успяха да бъдат решени. Ще работим върху основните проблеми", каза Заячка.

"АБВ ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София.На заседанието на градската организация на АБВ взехме решение да не издигаме собствен кандидат за кмет на София, което беше едно решение, което обмислихме много внимателно", заяви Калфин.