Представящата се за морален стълб в българското общество Татяна Дончева хвърли нагла лъжа по адрес на здравния министър Костадин Ангелов.

Провалилата се като кандидат за кмет на София пробва да се направи на интересна по време на свое интервю в БНТ, в което изтърси, че Ангелов само за една година е успял да стане доцент и професор.

Проверка на БЛИЦ в регистъра за академични и длъжностни дисертации установи, че здравният министър е завоювал научните си длъжности в установения от закона ред.

Абсурдната теза на Дончева, че проф. Ангелов е "калинка", която е спусната в държавната власт, е нелепа. Още повече, че документи разкриват, как самата Дончева позорно е била изхвърлена от главния прокурор Иван Татарчев, заради "липса на професионални качества и морал" за заеманата длъжност.

Документите установяват по безспорен начин, че Татарчев е внесъл предложението си за освобождаване на Дончев на 21 април 1992 година.

Само 8 календарни дни по-късно ВСС се съгласява с изложените от него мотиви и показва вратата на Дончева. От началото на Прехода тя не спира да ругае съдебната власт и бившите си колеги от прокуратурата, както и техните наследници на високите магистратски постове.

Пискливият й глас често я превръща в желан събеседник на всякакви предавания, а водещите разчитат тя да хвърля всевъзможни сензации.

Голяма част от брътвежите й обаче изобщо не отговарят на истината, но жаждата й за власт е непресъхваща. Преди изборите Дончева твърдеше, че в никакъв случай няма да се кандидатира за народен представител, но след това по жалък начин се отметна и се подслони в коалицията на Мая Манолова.

Дончева изглежда като муха в сравнение с постиженията на проф. Ангелов и затова е време да излети и да кацне в политическото небитие, където вече я чакат новите й приятели.

Вижте всички научи длъжности на проф. Ангелов ТУК.