"Докога ще ме карате да коментирам лъжите на този човек. Манол Генов има оправдателна присъда". Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелния Нинова, която коментира думи на премиера Бойко Борисов, че депутат от БСП е съден за купуване на гласове. 

Припомняме, че Манол Генов бе обвинен, че е купувал гласове в своя полза на парламентарните избори през 2017 година.

"Няма цял живот да се обясняваме за техните лъжи и манипулации", изригна тя. 

"Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София - Мая Манолова, не стигне до балотаж, аз ще гласувам за промяната, заяви тя, като поясни, че би дала вота си дори за десен кандидат.

"Това обаче няма да се наложи, така че сме спокойни", каза още Нинова.

На въпрос колко пари ще похарчи партията за кампанията преди местния вот тя заяви, че пред Сметната палата са заявили 255 000 лева. и подчерта, че БСП не е плащала за билбордовете с лика на Манолова.

Нинова каза още, че никога не е мислила за излизане от политиката. „Съжалявала съм в някои моменти, но не съм мислила за излизане”, поясни лидерът на социалистите.

Като пример за добро кметско управление от представител на БСП Нинова даде градоначалникът на Гоце Делчев. „Общината е изключително добре подредена”, подчерта лидерът на социалистите.

„Нашите кандидати, за разлика от останалите, се издигат от структурите. Това е демокрация в действие. Има и изключения като Варна, например, но крайното решение пак е взето от колективен орган – от Националния съвет”, коментира още Нинова.

Тя бе категорична, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на предстоящите местни избори.

„Няма да позволя да разбиват партията по този начин. Още повече, през май догодина ни предстои избор на нов председател”, добави Нинова.

Тя каза още, че партията й в бъдеще може да търси подкрепа от различни партии вляво, от хора, които споделят техните политики и програми.

Подкрепа конкретно за Манолова при евентуален балотаж в София пък щели да искат от „всички, които искат промяна на модела – на феодализацията, корупцията, нерешените човешки и житейски въпроси, съществуващите екологични проблеми в общините”.