БСП първа е готова с листите за предстоящите избори на 11 юли. Националният съвет на партията в момента обсъжда предложените номинации от Изпълнителното бюро. Червеният форум се забави, защото събра кворум едва от третия път, пише Марица.

За Пловдив и Велико Търново листите са служебно наредени от "Позитано" 20, след като местните организации отказаха да излъчат кандидати.
 "Сигурност в промяната. С грижа за теб", ще е слоганът на БСП в тази кампания, станало ясно още по време на заседанието.

Червената листа за 16 МИР – Пловдив-град ще се предвожда от проф. Иво Христов, който преди два месеца беше на второ място след Корнелия Нинова. Лидерката на социалистите сега предпочете да води кандидатите във Варна.

Втори е директорът на борсата в Първенец и бивш председател на социалистите в „Северен“ Илия Гатев. Той измести бившият общински съветник Иван Петков -Бебето, който сега изобщо не е сред кандидатите за депутати от града. Архитект Костадин Палазов от петото място преди два месеца, сега е трети.

Четвъртото място е за коалиционите партньори и е дадено на бившия депутат и настоящ член на Изпълкома на БФС Димитър Георгиев. Преди два месеца на тази позиция бе футболната легенда Георги Георгиев-Гецата.

Пета сега е Вихра Григорова. На шесто място е бившият депутат  Калин Милчев. Следват  Пенка Башлийска, Минка Сърнешка и Николай Иванов.
Десетата позиция е за адвокат Георги Илчев – председател на АВБ в Пловдив.

За 17-и МИР Пловдив област начело отново е ексдепутатът Манол Генов, следван от Светозар Славчев. Трети е избраният в Изпълнителното бюро бивш депутат и шеф на Окръжна и Първа градска болница Георги Йорданов. Следват Веска Ненчева, Калин Калапанков, Иван Яков, Петко Колев и Румен Смирнов.

На последните избори БСП вкара двама депутати от Пловдив и трима от областта.