Близо 50 000 от потребителите във фейсбук неочаквано се оказаха симпатизанти на ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД. Причината е, че група с името Tradebook се е превърнала в политическата партия на Слави Трифонов, за сведение на членовете й.

От хронологията на групата става ясно, че тя е създадена през 2017 г. с идеята да се продават и купуват стоки. От няколко дни обаче - 21.08.2020 г. , името на групата е променено на ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД.
 

Така всеки, който е в групата и следи дейността ѝ вече е „член или симпатизанти“ на Слави Трифонов и партията му.Вероятно доста от потребителите не са обърнали внимание на промяната, защото продължава да върви търговията. А особено в сезона за правене на зимнина, в постовете главно преобладават съобщения за затварачки за буркани, атрактивни капачки, казани за ракия, кюстендилски сливи. Редом с тях се появяват и предложения за слипове ХХL и сутиени чашка D и Е.


В същото време има и наблюдателни потребители, които са забелязали и дори документирали промяната. Според някои от тях това е това е лоша шега и това не може да е измислено от партията на шоумена. Други обаче са на мнение, че това е честа практика - продажбата на популярни групи с много членове с цел реклама.