Известеният журналист Евгени Петров написа гневен коментар срещу президента Румен Радев. Причината е издаденият указ от държавния глава, с който се назначава нов член на СЕМ. Както БЛИЦ писа оказва се, изборът е не кой да е, а Къдринка Къдринова. Ето какво написа Петров:

Президентът Радев е назначил за член на СЕМ от своята квота моята състудентка Къдринка Къдринова.

Като убеден демократ с принципи винаги съм уважавал правото на различни от моите позиции, включително и крайно леви. Къри си има пълното право да защитава своите символи като Че Гевара, революцията в Никарагуа и демокрацията на Мадуро, както и правото на Путин да воюва в Украйна.

Но също така като демократ не мога да отмина това назначение като провокация срещу ценностите на европейска България. Колкото и безличен орган да е СЕМ, той е важен, защото законодателят е решил в назначенията там да има баланс и квоти. С това назначение Радев дава поредния знак за своите представи за ценности, морал и демокрация.

Дали можех да си спестя това мнение? Сигурно, и двамата с Къри сме на възрастта на мъдрите... Но какъв демократ ще бъда, ако не изкаже свободно противното мнение. А то е: "Оляхте се г-н президент". Предишното ви назначение в СЕМ беше едно средно безлично репортерче от бтв само, защото е съпруга на приятеля ви от ВВС.

С интерес ще очаквам реакцията на колегията за член на СЕМ, който е виждал телевизия/радио само от екрана, но с правилни идеологически позиции.

И поздрави на Миртофанова!