Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си.

Снимка: БГНЕС

Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.

БЛИЦ припомня, че първият народен представител, заразен с коронавирус, бе Хасан Адемов от ДПС. Това стана ясно на 31 март.

Впоследствие Цвета Караянчева съобщи, че ще се направят тестове на всички депутати, като те ще бъдат проведени в две медицински заведения. Председателите на парламентарните групи са уведомени. 

Мустафа Карадайъ: Чух се с Хасан Адемов, нормално е

Заради положителната проба на Хасан Адемов парламентът прекрати работа. 

Ген. Мутафчийски каза какво се случва с депутата Хасан Адемов, който е с коронавирус ВИДЕО

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че Комисията по бюджет и финанси ще се събира в петък сутринта. Заседанието ще се проведе в пленарната зала на Народното събрание.

Същевременно продължава извънредния Председателски съвет. На него лидерите на парламентарните групи трябва да решат как ще функционира Народното събрание занапред предвид създалата се ситуация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!