Г-жа Велкова беше зам.-министър на г-н Василев. Имаше ресор бюджет. С нея сме прекарали повече часове по подготовката на бюджета, отколкото с Асен Василев. С нея изчислявахме всяка стотинка.

С тези думи на Корнелия Нинова започна извънредният брифинг на БСП в централата на партията.

„Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен и дефицитът се движи между 3-4% както за тази, така и за следващата. Това преобръщане от нейна страна е твърде изненадващо. Каква е разликата да си в редовно или служебно правителство, ако държиш на точността и на професионализма си“, запита Нинова.

БЛИЦ припомня, че думите й идват по повод на вчерашните тревожни цифри, изнесени от МФ.

Нинова цитира цифрите, които неочаквано са се променили за 4 седмици.

„Защо вчера НСИ отчете, че бизнес климатът в България се срива“, запита тя.

Нинова попита и от къде идва числото 11 млрд. дефицит – „За какво ще се харчи и как ще се финансира“, добави лидерът на БСП и бивш икономически министър.

Според нас опитват да върнат финансово-икономическият модел Дянков-Борисов с постната им пица“, смята Нинова.

По думите й в момента се прави внушение, че правителството е водело неразумна политика и идва апокалипсис. Според нея се подготвя общественото мнение за вдигане на данъците.

Българи, оценявайте ни по резултатите, а не по приказките и предизборните манипулации“, отсече бившата министърка.

"Готви се бюджет за догодина и опитват да заложат в него вдигане на данъци. Искам да ме ясни. Ние от БСП за България сме гарант, че това няма да се случи - и в следващ парламент, и в следващо правителство. Ние ще сме гарант, че държавата ще подкрепи хората. Да се вдигат данъци в тази криза, е безумие", заяви тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук