"Категорично не е обсъждано, нито смятаме да въвеждаме винетки по Околовръстното на София". Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

Драмата с винетките

БЛИЦ припомня, че в събота Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщи, че може да бъде принудена да въведе винетки за преминаване по Софийския околовръстен път.

Кметът на София Васил Терзиев също коментира казуса.

"За пореден път сме свидетели как държавна институция се използва за политически цели, вместо да решава проблемите на хората. В позицията на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са смесени три различни теми, представени по манипулативен начин и всяващи объркване и страх у хората в София", посочи той. 

Евакуация от Бейрут

Министър-председателят Главчев коментира и евакуацията на българи от Бейрут по време на днешното заседание на Министерски съвет (МС).

"Добре е да се поздравим за успешната евакуация, която проведохме на българските граждани от Бейрут. Това е един добър пример при взаимодействие на институциите как може да се свърши една работа бързо и успешно", каза той. 

"Специално искам да откроя работата на Държавния авиационен оператор, перфектна работа на службите, специални благодарности на партньорските служби.

Не мислете, че е само въпрос на късмет това, което се случи вчера. Абсолютно всяка една стъпка от самото началото до края на евакуацията бе съгласувана с партньорски служби и съюзници.

Разбира се трябва и Господ да ни помогне, който в случая беше българин", каза още премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!