Депутатите решиха да изслушат министър-председателя Бойко Борисов за тол системата на 27 февруари. Предложението дойде от БСП и то бе представено от зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в началото на днешното пленарно заседание.

Нинова пак захапа правителството на Борисов заради...

Свиленски спря вниманието си около напрежението в населените места около София заради винетките.

"За съжаление и до ден днешен нито решението на Министерски съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито е актуализирано с изваждане на съответните участъци.

Лъжата, която беше казана миналата година януари месец продължава да действа. Хората не знаят какво да правят освен да следят по телевизията някои от управляващите да излезе и да обясни", каза Свиленски, цитиран от Фокус.

Борисов бесен за винетките! Изгони шефа на АПИ и отсече: Защо ми правите тези номерца? ВИДЕО

Според него нито министър Аврамова, нито заместник-министър Нанков може да даде отговор, нито служителите на администрацията в тол управлението. По думите му тези отговорности зависят от премиера.

Свиленски предложи премиерът да дойде в пленарна зала да дойде в пленарна зала и да обясни на българските превозвачи по какви правила, какви критерии и какво трябва да плащат и как.

"От вчера става ясно, че и даже тези устройства, които трябва превозвачите да ползват ги няма и ще трябва да попълват пътни карти", каза Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" заяви, че от групата са наясно, че днес премиерът Борисов не е в България и затова предложиха изслушването му да се случи утре.

Първоначално предложението на БСП не бе прието, но след поискано прегласувано - "за" бяха 105 народни представители, "Против" - 76 и "въздържали се" - 45, с което то бе прието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!