Мнозинството се противопостави на предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и го нарече популизъм. Комисията също отхвърля идеите на соцлидерката за промяна в парламентарния правилник.

"От 1000 гласувания Корнелия Нинова е участвала в 37 от тях, коефициентът на участие на г-жа Нинова е 3,7%", изчисли председателят на правната комисия Данаил Кирилов.
 

Данните са за периода от 1 февруари до 31 март 2018 г., уточни народният представител.

Нейното възнаграждение трябва да е 110,20 лв. , което означава, че всичко над 111 лв. е незаконно получено по смисъла на закона", заключи Кирилов.

Съпартиецът му Красимир Велчев изтъкна колко губят, след като си зарежат бизнеса и станат депутати - той самият обеднял два пъти. Освен това му трябвали по два часа, за да се подготви за телевизионно участие. Това също е работа, особено пък, ако е в събота и неделя, изтъкна Велчев.

"Като ви слушам - живи да ви оплачем!", иронизира соцдепутатът Филип Попов. Кое е несправедливо, г-н Велчев? Това, „че за 4 дни работа в НС получавате 8 пъти над минималната работна заплата, добави социалистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!