Допитването в БСП показва, че заклеймяването на АБВ е било противопоказно, очевидно. Редовите социалисти не виждат АБВ като опонент, а напротив, разбират, че партията е силен и полезен партньор в ляво. Победата на президентските избори е възможна с обединена лява кандидатура, която е способна да привлече гласове и от център, даже от център - дясно. Това съобщиха от пресцентъра на АБВ по повод днешното изявление на ръководството на БСП. 
Както БЛИЦ съобщи, на пресконференция днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи резултатите от вътрешнопартийното допитване, според които на предстоящите президентски избори столетницата трябва да се яви в коалиция с други партии. 

"Радваме се, че след 2 години в БСП все пак са готови за разговор, но категорично не приемаме тези разговори да са под условие.
Изказването на лидера и други представители на ИБ на БСП, че президентът Първанов и Ивайло Калфин не могат да бъдат кандидати на обединената левица е най-малко недомислено и обрича на провал разговорите за обща кандидатура. Призоваваме разговорите да се водят при ясно зачитане и равнопоставеност на партньорите", посочват от партията на Георги Първанов. 

Оттам добавят, че са готови с платформата си на базата на шестмесечни дебати и дискусии и имат идеи, които могат да споделят в разговор с БСП и други партии. "Стоим на тезата, че гласовете от левицата няма да са достатъчни за да се смени моделът „Плевнелиев“ и затова призоваваме да се продължи диалогът в центъра и център - дясно. На мнение сме, че имената за евентуална обща кандидатура трябва да станат ясни след сериозно проучване. И те да бъдат достатъчно избираеми и приети от българските граждани, а не само от партийните централи", заявяват в заключение от АБВ. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!