БСП кани на преговори АБВ, Движение 21, ВМРО и останалите леви партии за обединение преди президентските избори, обяви Корнелия Нинова. Какви са нагласите седмица преди срещата, насрочена за понеделник, вижте мнението на депутата от БСП Жельо Бойчев.
- Г-н Бойчев, стана ясно, че БСП ще търси обединение с АБВ, Движение 21 и останалите леви партии и че ще поканите техни представители за среща в понеделник? Какво ще им предложите?

 - Трябва да мине процедура за вземане на решение и за определяне на хората, които ще водят преговорите. Ще се търсят варианти, за да получим максимална подкрепа от гласоподавателите.
 
- Вие лично бихте ли участвали в преговорите?

 - Нека мине процедурата.
 
- Как стигнахте до решението за обединение вляво?

 - Имах предварителна информация за това – какви са нагласите на нашите структури по места. Хората са категорични, че трябва да се направи обединение. Това ще е алтернативата за българите, които не подкрепят ГЕРБ. И мисля, че основната битка ще е между нашия кандидат и кандидата на ГЕРБ. Мисля, че така повече хора ще излязат да гласуват.
 
- Имате ли вече име, което да предложите?
 
- Имаме много предложения. Но кандидатът трябва да е човек, който най-достойно представлява нацията. Човек, който обединява, а не разделя. Да е социално ангажиран. Да не ставаме отново свидетели на това, което виждахме досега. Важни са качествата.
 
- Склонни ли сте на компромиси? Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков варианти ли са?
 
- Не са варианти.
 
Интервюто взе Яна АТАНАСОВА, БЛИЦ