Членове на Висшия съдебен съвет инициираха обсъждане на скандалните връзки между члена на ВСС Калин Калпакчиев, шефа на сектата "Дай България" Христо Иванов и бившата ръководителка на съдиите Мирослава Тодорова, научи БЛИЦ.
Съдебните кадровици питат дали е нормално техен колега да демонстрира публичната си обвързаност с председател на политическа партия и съдия, която проверява и срещу която е образувано дисциплинарно производство за рекорден брой забавени дела.

Като мотив членовете на ВСС изтъкват разкритията на агенция "Монитор", БЛИЦ, вестник "Телеграф" и още няколко електронни издания. През последните месеци Калпакчиев открито показва своята съпричастност към идеите на "Дай България" и кръга "Агнешките главички".

Вместо да набелязва мерки срещу организираната престъпност, Калпакчиев се опита да се саморазправи с най-четената електронна медия БЛИЦ и авторитетния вестник "Труд". Ще бъде интересно как той ще отговори на въпросите на колегите си от ВСС за връзките си с Христо Иванов и Мирослава Тодорова.

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ