Системата ни удари шамар, беше изпълнена политическа поръчка. Това каза председателят на партия "Нормална държава" Георги Кадиев в ефира на БТВ. Повод за думите му стана отказа на ВАС за регистрация на партията. Като мотив за отказа от регистрация се посочва, че в устава не са вписани целите на политическата партия, каквото е изискването на Закона за политическите партии.
„Няма как регистрация на една партия да стане за 17 дни, а на друга да се откаже регистрация след формално разглеждане за двойно повече дни. Да не говорим, че и партията на Лютви Местан бе регистрирана от съда, въпреки че той бе българският политик, който единствен е търсил закрила в чуждо посолство”, допълни Кадиев.

По думите на Кадиев това няма да ги откаже от политиката. „В неделя имаме национален съвет. Там ще водим преговори с партии за коалиция. Имаме едно условие - никакво сътрудничество със системни партии. На въпрос дали биха се върнали в БСП, Кадиев каза, че няма да се върнат.

За в бъдеще Кадиев каза: „Левите партии трябва да се обединят. Очевидно, че моментът още не е дошъл. Досега никой не ни е търсил“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!