Чии интереси защитава министърката на Герджиков Стела Балтова? На определени концесионери или нейни лични? Изглежда държавния интерес не е на първо място за министърката на туризма.

Вече повече от месец договорите за концесии на плажовете по приключилите от предишното правителство конкурси и отдавна влезли в сила не се сключват. Не се обявяват нови процедури, а договорите на 7 плажа отдавна са изтекли.

Какво ще се случи с подготовката на плажовете за предстоящия летен сезон, който се очертава да бъде доста силен благодарение на предприетите още година по рано действия. Ще спазва ли закона министърката или търси вратичка през задния вход, за да обслужи нечии лични интереси, но за какво?

Това ли подготвя министърката с назначението на Борислав Петров, освободен служител от министерството на туризма,  назначен отново от Балтова, приятел от детинство на началника на кабинета на Балтова, райчинова и забележете цяло лято работил при Георги Мицов на Поморие. Какви игри се подготвят тук?

Договорите за концесии за плажовете Свети Влас Изток, Свети Влас Нов плаж, Къмпинг Оазис, Обзор юг и Дюни юг не се сключват, а са влезли в сила. Процедурите за концесии за плажовете Нестинарка, Бургас Север и Поморие Централен се обжалват, но забележете същия този Борислав Петров вероятно е нает да търси вратичка през задния вход и за пряко договаряне или за незаконно прехвърляне на кмета на общината заради наближаване на сезона, чиято подготовка именно Балтова бави, защото същия този Петров е работил при Георги Мицов, който е един от отстранените кандидати на Поморие Централен.

Ами какво става с 7 те плажа ( Свети Влас Болницата, Варна Централен, Къмпинг юг, Росенец Север, Кранево Централен, Малък плаж Лозенец, Панорама) с изтекли договори? Бяха подготвени да стартират от предишните управляващи, но тишина....

Как ще се защити държавния интерес и пак ли ние ще плащаме сметката, за бездействието на министърката, която ще ги обяви за неохраняеми и държавата да плаща т.е ние гражданите? На много въпроси следва да отговори Балтова, но най вече как ще осигури летния сезон и защити интереса на гражданите!