За мен това е смущаващо и питам има ли някакъв икономически интерес БСП и изземва ли функциите на съда, за да отсъжда предварително? Това запита в ефира на БНТ министърът в оставка Николина Ангелкова по повод обвиненията, че концесиите на плажовете се движели със скоростта на камила и са непрозрачни.
"БСП като адвокати ли се явяват на участниците? Оказват ли икономическии и политически натиск върху администрацията? Данните в детайли, които те имат, трябва по закон да имат само членовете на комисията, които подписват договор за конфиденциалност. Питам ги те нарушават ли закона?", добави министърът на туризма.

"За нас е много важно да обезпечим протичането на летния сезон. Договорите на 34 плажа на концесия са изтекли или ще изтекат. Тоест ние сме длъжни да стартираме процедурите по плажовете, за да обезпечим стопанисването им. Стартирани са 8 концесии през ноември и процедурите са на финала. Стартирана е подготовката на още 6 концесии, чието начало ще дадат от служебния кабинет, ако имат желание. Останалите процедури са под наем, с изключение на Слънчев бряг-север и Несебър-юг, но там имаме отказ. Знаете че прекратихме договорите за концесия", заяви тя.

"Голяма част от процедурите ще се приключат от този, който ще ме наследи, което в политиката се нарича приемственост. Възможно е да приключи процедурата и аз да подпиша тези 8 концесии. Когато процедурата приключи, срокът за обжалване е до 14 дни", добави Ангелкова. 

"От 34 плажа 7 има вероятност да са приключени от правителството, което е в оставка. Останалите 27 ще продължат напред във времето. БСП защитава ли системните нарушители, на които последните 6-7 г. непрекъснато са им налагани неустойки за различни видове нарушения? Ясно се пише, че, ако се констатират нарушения до 30 септември 2016 г, прекратяването влиза в изпълнение. И медиите се убедиха в тези нарушения", заключи министърът.