Първи коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на разследването в Агенция „Митници” и смяната на главния секретар в силовото ведомство.

„На 3 април бившият главен секретар на МВР Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до КПК. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е”, обясни Стоянов.

Министърът поясни, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев.

„Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск”, добави той.

Според Стоянов някой е съветвал Коцев за всичко случило се.

„Едното е подаване на оставка по собствено желание, а на другия ден всички станахме свидетели как стана оттеглянето ѝ”, каза още министърът на вътрешните работи.

Той обяви, че е разпитан в прокуратурата основно за назначения, които не са се случили, в Областна дирекция на МВР в Хасково.

Силовият министър заяви, че има информация за "вечеринки в тесен кръг, които са организирани и провеждани в дома на Бойко Рашков".

"На тези вечеринки са се разпределяли задачи на всеки от там присъстващите кой и по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи и впоследствие също на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започвало и кадруването кой да е министър, кой да е зам.-министър, кой да е шеф на еди коя си служба", посочи Стоянов. 

На въпрос дали познава Стефан и Марин Димитрови, той отговори: „Всички ги познават”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук