Един призрак на нов политически проект броди из кулоарите на властта. Най-често спряганото име за лице на подобна формация е служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Как това може да размести пасианса и можем ли да подозираме този път чия е дългата ръка зад подобен експеримент.

"Закономерно бе да се опита да се направи правителство с трети мандат, дори и да е изглеждало невъзможно", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политологът и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев. 

За него процедурите трябва да се спазват и това е било направено, но е нямало условие за реализация на мандата от страна на БСП.

Относно новия политически проект с участието на министри от служебния кабинет, според Методиев президентът Румен Радев не е казал нито "да", нито "не" дали би го подкрепил. А политологът смята, че от формирането на нова партия около Кирил Петков би навредила на "Демократична България" предимно, тъй като изповядва сходни неолиберални идеи.

Калоян Методиев също вярва, че в БСП започват да осъзнават грешките си и какво са загубили, макар да има още хора в партията, които вярват в мита "нашия президент" за Румен Радев.

Според бившия началник на кабинета на президента Румен Радев си е поставил за цел да дестабилизира политическата система у нас, което включва и БСП. А самият той е напуснал президентската администрация именно след като е осъзнал двойните стандарти, които се практикуват там.

Политологът заяви, че служебното правителство е силно предимно по отношение на PR и не му е работа да се занимава с политика, нито да прокарва лични интереси.

Методиев е убеден, че в Президентството не е имало нахлуване от страна на прокуратурата, но проблем е било, че се е влязло в сградата с оръжие и в маскировъчно облекло, което е било абсолютно ненужно.