Оставката на Евгени Крусев като заместник-кмет на Столична община е шах на пешката, за да спасим царицата.Това каза председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов по време на пресконференция в централата на БСП.

„Оставка поискаха в общинския съвет редица политически групи и колеги. Припомням тогава, че ние търсихме отговорност като политическа сила в първо лице единствено число от кмета на София, а не от заместниците или така наречените буфери, които пазят кмета в една или друга кризисна ситуация“, заяви още Паргов.

„Дълбоко се съмнявам, че всяка една оставка в последните 10 години е била плод само на лично решение, включително оставката на министрите. Оставката на един заместник-кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет, носи кметът на столицата г-жа Фандъкова“, каза още лидерът на столичните социалисти.

Той припомни, че когато Фандъкова е предложила за Евгени Крусевза поста преди 2 години, от БСП са поставили въпроса за неговата експертиза.