Правителството е напълно безпомощно и няма полезен ход, ГЕРБ загуби своя авторитет. Това каза лидерът на ГС на БСП-София Калоян Паргов БСП-София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет по време на 4-тото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, предаде агенция „Фокус“.

„Нито оставката на Валери Симеонов, нито оставките на тримата министри, тръгнали си заради трагедията в Своге, решават проблемите. Налице е пълна неадекватност и усет за проблемите на хората. Протестите са естествен порив на справедливост, защото хората искат да живеят спокойно и предвидимо. Правителството е напълно безпомощно и няма полезен ход. В рамките на 10-годишно дясно управление на ГЕРБ загуби своя авторитет, напълно се обезличиха и обезсмислиха“, каза той.

„Търговският регистър се срива, а служителите получават бонуси, подхвърлят жълти стотинки на пенсионерите, а заплатите на чиновниците скачат“, обясни Паргов, като посочи, че управлението на ГЕРБ в София не се разграничава с по-различни политически действия. „Темата за лошото качество на ремонти в столицата е водеща в последните месеци. Замърсяването на въздуха се превърна в основна тема на разговор“, каза той.

По думите му проблемите с горенето на отпадъци, паркиране на автомобили, разрастващата се непрекъснато синя и зелена зона, трафикът в столицата, разбитите улици и тротоари са белег на управлението на ГЕРБ в столицата.