Прокламациите и надеждите от 1989 г. се оказаха увехнали – хората очакват повече справедливост и равномерно разпределение на благата. Това каза председателят на Градския съвет на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията по повод 10 ноември 1989 г., предава агенция "Фокус". 

„Моето поколение не е пряк участник в тези събития, но със сигурност това е повратен момент в историята на България, който 29 години по-късно можем да оценим със знак минус. Тогавашните прокламации за свобода, за плурализъм, за демокрация, за възможности, които да създаде този нов режим на българите не се осъществиха 29 години по-късно. Ако направим паралел между държавата през 1989 г. и през 2018 г., ще видим много съществени разлики и то за съжаление в отрицателна посока. 1989 г. е последната година, в която раждаемостта беше на най-високата си точка – 117 хил. новородени деца на фона на 64 хил. през 2017 г. През 1989 г. България беше на 27-мо място по развитие, а сега е доста назад в класацията на развити държави“, каза Паргов.

Той поясни, че се съгласява с казаното от президента Румен Радев за днешното състояние на демокрацията. Паргов посочи, че няма как днес да бъдем доволни от състоянието на пазарната икономика, на така наречената демокрация, защото хората очакват повече справедливост и по-равномерно разпределение на благата. „България има нужда от друг тип политика - не тази, която доведе до дълбоко разделение на нацията тези 29 години. Тази антикомунистическа риторика, която се разви през 90-те години е една от причините за това разделение и за неволите бих казал, които изпитваме и днес“, поясни лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.