"Ако имахме нормално правителство и в държава, Рашков трябваше да подаде оставката си снощи, заедно с Петков. Те си играят на "държава", но пуснаха страната ни с бясна скорост по нанадолнището. Правят панически опит да отклонят общественото внимание от провала във всяка сфера на управление, но това се обърна срещу тях".

Това заяви за "Офанзива" Дани Каназирева, депутат от ГЕРБ.

По думите й само жаждата за политическа власт събира коалиционните партньори. "За 100 дни на власт, те нямат нито едно решение, което да е в полза на хората за високите цени на горивата, на стоките и инфлацията.

Властта прави хаотични, панически и грешни стъпки във всяка една обществена сфера, липсата на решения за кризите и разбитата коалиция. В нея липсва идеологическа съвместимост - има както проруски социалисти и десни евроатлантици", посочи тя. И допълни, че арестът на Борисов е показал некомпетентност.

"Сигналът е от декември месец, не може да се счита, че е необходимо условие на неотложност - заобикалят и злоупотребяват със закона за МВР. Компетентността на европрокуратурата са престъпления срещу бюджета на ЕС. Говори се друг за тип престъпление, това е злоупотреба и с идването на г-жа Кьовеши. Да си позволиш без нито едно доказателство да задържиш лидера на най-голямата опозиционна партия в България, за това трябва да има оставки", коментира Каназирева.

Според нея точно Кирил Петков, предвид казуса му с канадското гражданство, не може да говори кой е над закона. "Разследващите полицаи са некомпетентни, а реакцията на властта е незряла", отбеляза тя.