Логичен дебат в тази политическа ситуация, в която се намираме. Тя пък е логическо следствие на поведението, което гледаме през последните няколко месеца.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Бих искал да аплодираме г-н Минчев. Дебата тук не е за личностните качества на г-н Минчев. Той е политически. Колкото и да се опитва да се подменя темата, няма как да се случи. В тази ситуация, в която се намираме, г-н Минчев става жертва на мафията, задкулисието, корупцията и всички лъжи, които слушаме през последните няколко месеца“, каза Карадайъ, сочейки към премиера и членовете на МС в залата.

„Днес министър-председател на моята родина призова за етническо противопоставяне. Това не се е случвало в последните 30 години. Надявам се, това да получи подобаваща оценка“, добави той.

По думите му ДПС винаги е била последователна в политиката си:

„Винаги сме пазили мира и сигурността в страната. Опитваме да я опазим и от такива като тези тука, които призовават за противопоставяне. Това също си има своята логика. До тези прийоми се прибягва от онези участници в политиката, които са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен“, сята той.

По думите му тогава вече се търси противопоставяне, омраза и разделението: „С разделение просперитет няма как да има. Той е наличен, когато нацията е обединена, това е отговорната политика и така се води към по-добро. Времената са кризисни – има ред кризи – икономически, социални“, подчерта той.

Според него в страната има политическа криза от некомпетентността от тези, които в момента се опитват да противопоставят обществото, каза Карадайъ, отново сочейки към МС.

„Това е най-лошото правителство за последните 32 години и трябва да се гласува неговата оставка“, каза той.

Според него доверието от ПП е вече оттеглено.

„Загубихте мнозинството си и когато това стане, най-резонното нещо е да търсите диалога за изход от ситуацията, но вие не разбирате и това. Като не го разбирате, сега ще видите как днес ще се случи един естествен политически ход, а след това и още един – вашата оставка“, каза той.

Според него с омраза не може да се управлява. „С нея може да се стигне до парламента и до властта, но не и да се управлява, а основата на тази коалиция е омразата и лъжата“, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОРОБНОСТИ В БЛИЦ!