Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се разгневи след изказване на политика Атанас Славов от ДБ в НС по време на обсъждане на "златните паспорти".

"Г-н председатедел, когато от тази трибуна народни представители и министри говорят фактологически неточности според терминологията ви, които в разговорния български се казват лъжа, моля да им правите забележки", започна той. 

"През 2012 не е имало санкции по глобалния закон Магнитски, но ДПС имаше същата позиция каквато и днес. Видяхме факти, стенограми и гласувания", добави още Карадайъ.

"Прокситата на кръга "Капитал", Реформаторски блок, ДБ, ДСБ и т.н. Виждаме в различно време по различен начин са гласували за този закон. Мисля, че като излизат от тази трибуна и говорят фактологични неточности, трябва да им припомните. Преди минути и Йордан Цонев посочи кой не е гласувал", каза още той. 

И завърши: "Господин председател, правете им забележки, иначе общественото мнение е ясно".

Същевременно депутатът от "Продължаваме промяната" Петър Кулински заяви, че ДПС постоянно си менят мнението и, когато някой от техните представители каже "добър ден", трябва да погледнем нагоре и да видим къде е слънцето.

Това изказване разгневи Хамид Хамид, който се качи на трибуната и заяви: "Миналата седмица вашият премиер, лидер и слънце обеща да подкрепят законопроекта за пълна проверка на всички паспорти, а сега се отмятате. Канадски гражданин съм, не съм, канадски гражданин съм, не съм.. Отмятате се през минути, въобще сте пълна куролация".